HAIR & BEAUTY CORNER

Schoonheidssalon-Kapsalon-Pedicure-Crystalac-IBX

HENNA BROWS

Henna wenkbrauw behandeling   € 29,50

Wat houdt de Henna wenkbrauwbehandeling in:
1.  de wenkbrauwen schoonmaken
2.  reinigen met de Glance reiniger
3.  scrubben met Glance scrub
4.  meten en vorm creëren van de wenkbrauw
5.  haartjes verwijderen (epileren en/of harsen, bij harsen wordt er gewerkt met de Lycon wax)
6.  Glance Henna aanbrengen
7.  inwerktijd Henna
8.  verwijderen Henna
9.  nazorg wenkbrauwen met fixator

Henna is anders dan gewoon verven omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft.
Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet meteen alweer met potlood of poeder aan de slag.
De Henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen. Het verschilt per persoon hoelang de Henna blijft zitten. Dit is van veel factoren afhankelijk zoals huidtype en reinigingsproducten. Vermijd zoveel mogelijk alles rondom de wenkbrauwen, denk hierbij aan: niet reinigen op de wenkbrauwen en niet scrubben op de wenkbrauwen. Doe je dit wel dan zal de Henna sneller van de huid slijten.

In het algemeen blijft de Henna tot 2 weken op de huid en 5-6 weken op de wenkbrauwharen. In vergelijking blijft Henna dus ook veel langer op de haren zitten dan gewone wenkbrauwverf. En Glance Henna poeder is 100% natuurlijk.

Henna & Allergie
Waardoor de allergie meestal optreedt bij commerciële Henna is de kleurstof paraphenyleendiamine ofwel PPD en paratolueen diamine. Deze zijn mogelijk verwerkt in tijdelijke tatoeages en haarverf, waardoor bv kapsters en haar klanten en mensen met "zwarte Henna" tatoeages een allergische reactie kunnen  krijgen.
Glance Henna bevat deze kleurstoffen niet, maar dat betekent niet dat een allergische reactie is uitgesloten. Daarom is van belang om bij twijfel een allergietest (patch test) uit te voeren Deze wordt 24-48 uur van tevoren uitgevoerd.